JOM MENANG CASH DAN SHOPPING VOUNCER

haa... siapa yang tinggi lampai yang sedang berpakaian seperti superhero tu ? mesti korang terkejut kan bila nampak abang berbaju biru ni di pavilion , apa yang dia buat dekat situ ?

haaa ... mesti nak tahu kan ? meh sini nak cerita , ni la EffortlessMan yang korang nampak dekat pavilion tu , superhero untuk campaign lazada . nak bagitahu ni lazada sekarang tengah menganjurkan 2 contest , dapat hadiah best u all  , hadiah apa ? jeng jeng jeng.......
dapat cash dan shopping vouncer , haaa ... pada yang suka shopping online , apa lagi ? ni la peluang yang baik untuk shopping after raya . hehehhe

mesti ada yang tak sabar- sabar kan ? okay wana bagitahu cara macam mana nak join contest ni

Contest Pertama ­ 
Hadiah RM100 cash untuk 2 pemenang setiap hari 
  1. Selfie bersama EffortlessMan dan tag #LazadaMalaysia #EffortlessManHunt  beliau akan berada di sekitar KL atau ketahui update di Facebook Page Lazada tentang lokasi EffortlessMan) haaa.. jumpa je terus ajak selfie :)
  2. Upload gambar  di Facebook berserta hashtag #EffortlessManHunt dan #LazadaMalaysia 
  3. Pemenang dipilih berdasarkan kreativiti sendiri



Contest Kedua­
Hadiah RM100 shopping voucher untuk 3 pemenang setiap hari 
  • Tinggalkan komen di page ini : http://www.lazada.com.my/effortless­manhunt/ 
  • Teka dimana tempat seterusnya EffortlessMan akan pergi. 
  • Siapa dapat teka dengan betul atau paling hampir dengan lokasi sebenar, anda berpeluang untuk menang. 

contest & Sale ini berlangsung dari 27 july 2015 hingga 31 july 2015 
 untuk maklumat lebih lanjut korang boleh click link ni 






untuk maklumat lebih lanjut :


GOODLUCK KORANG :) !!!

Beraya Di Strawberry park

Assalamualaikum & Hello
 selamat hari raya haji . macam mana raya korang ? happening tak ? beraya dekat mana ? wana raya dekat kl je .. dari seri kembangan terus ke genting . lemang ketupat semua tak nampak , nampak jalan je , kesian kan ? okay apa yang wana nak share hari ni adalah tentang kecantikan strawberry park and fashionlista berhijab ...
wana hari ni beraya di strawberry park sahaja dengan family semua , strawberry park ni berada di genting pahang , mesti korang pernah pergi kan ? bagi yang tak pernah pergi .. jom tengok apa yang best wana nak share ni , mesti korang teringin nak pergi , boleh bawa family , kawan-kawan , boyfriend or girlfriend datang tempat yang sejuk , cantik and romantis ni . jom kita tengok apa yang ada di strawberry park genting pahang


pokok lavenda

bunga daisy



ni taman lavenda ... banyak lokok yang cantik-cantik seperti bunga daisy , lavenda , rose dan lain-lain . view dia sangat cantik


okay ni pula taman cendawan ... so korang boleh lah dapatkan cendawan-cendawan segar , sangat unit tempatnya and sorry guys wana tak dapat share pic kebun strawberry sebab tak sempat nak snap kerana rushing nak balik tapi tempat ni seronok sangat so korang kene pergi okay



okay ni kita beralih ke hijablista , sempena hari raya haji wana gayakan dress hitam dan shawl berwana hot pink nampak simple and nice untuk muslimah atau intuk ke tempat-yang berkenaan ... jom share picture raya haji korang dengan wana just tag #bwb #bbwanablog  or tag @wanazara di instagram . thanks guys

Princess Style

Assalamualaikum & Hello

hey dear , korang tahu tak macam mana wana berusaha tak nak beli online pasal nak beli kain frozen ni ... dah dapat bukan main melompat - lompat , suka sangat . kenapa wana suka kain ni ? sebab nak nampak macam princess lah , princess ke tidak ? kain princess ni cantik dipadankan dengan baju warna hitam , putih atau cream . pakai pula heels kan ... wah , lagi cute and sweet lah . tengok wana padankan dengan skirt dengan baju warna cream , nice tak ? ke u all ade idea lain ? so bila dah siap berdress ala-ala princess ni mestilah pergi ke tempat yang bersesuaian kan , seperti events , party or chill dengan kawan-kawan dekat bandar .
 wana padankan dengan baju cream dengan rantai love just simple and nice untuk ke birthday party 
ni pandangan dari belakang ... princess berambut pendek .. haha ! so lets ke birthday party guys ... boleh lah u all mencuba .. dekat online pun ada jual skirt ni or dekat mall-mall berhampiran , murah je harganya .. bawah rm50 je ! so bolehlah adik-adik kita berfashionlista bersama kan . heee
kalau ada yang nak share style yang lebih menarik boleh share dekat instagram wana "wanazara" atau email di bebiewana@gmail.com 

Fashionlista - Korean style part 1

Assalamualaikum & Hello

today fashionlista  tentang korean style part 1 , ramai dikalangan remaja yang mengilai dengan korean style dan lebih dikenali sebagai k-pop style. 
first entry tentang korean style , short dress hitam putih dan dipadankan dengan cap ini agak simple dan senang digayakan apabila bersantai bersama rakan-rakan atau keluar ke bandar atau tempat-tempat yang chill ... dikalangan u all yang meminati k-pop style bolehlah cuba dengan style yang chillout ni . 

CD insta Contest


assalamualaikum & hello

yeayyy !!! contest again guyss.. jom join


by @cakesdelemari "CDLSELFIE INSTA CONTEST

Contest
*Valid for cakesdelemari cupcakes only (others cdl product such- pavlova, jars etc are not included)

Post your instagram photo with comment & hashtag

Exp:
"Apparently we've been eating cupcakes all wrong, this is the proper way, om nomm!" #cdlselfie #cakesdelemari

Contest ends 16 OCTOBER 2014 • 2 Winners
• Winners will be announced on the 20 Oct 2014
• Each winner will receive Rm250 redeemable voucher for any products of cakesdelemari.
T&C Apply
• Malay / English language
• All instagram users are eligible to join
• multiple entries allowed
• Submit only your own photo
• contestants photo will be use in our page as promotion"

good luck guys :)

Cakes Delemari


assalamualaikum & hello
hey my lovely followers ... lama dah tak berceloteh dalam blog tercinta ni haa... 
okay... wana nak cerita tentang kedai cakes yg comel and sedap sangat ni... yang gambar dekat atas tu , jom jom followers blog wana kita pergi cakes delemari dekat "B-10-G,block B,putra walk,jln.pp 25, bandar putra permai seksyen 2 , seri kembangan, selangor" or likes dekat facebook "cakes delemari" and instagram " cakesdelemari " jom... wana ada dekat sini guys .. open on monday - saturday .. ramai - ramai kita datang rasa cupcakes and dessert . boleh selfie sama-sama kan.... okay guys thanks sebab sudi baca yeee..... later wana update lagi okay dear. love u :)

My Sis

Assalamualaikum and hello 

Cerita tentang kakak wana pula , kami ni sama kecil tinggi kurang sikit lah , rupa tak sama walau adik beradik , nama lebih kurang jangan akad nikah nanti tersasul pulak kan , hehe ! Haaa kami ni kalau keluar lepak sama memang menggila , lagi - lagi bila pergi shopping tempat kesukaan kami haa dekat dataran pahlawan aka dp melaka , mulalah mata mula nakal kaki tak reti duduk diam , even kadang - kadang kami bercakaran seperti anjing dan kucing tapi kami tetap together ever and ever 


Haaa .. comel tak kami , nama kakak wana ni wan nazirah nama wana pula wanazariah , tak ke tebih kurang tu , hehehe ! Apa - apa pun wana tetap sayang kakak even kadang - kadang tu salah faham , tak ada siapa yang bokeh ganti even kakak angkat sekalipun tau , love u more sis :)