nada cinta :)

haaa ! ny nada cita pulakk ... ok pape pon hye guys :)
semenjak dok jengkodeng a.k.a jengka tue ... mmg da macam dok dlam utan ta nengok tb peraq jadinya , ,ny la fav sinetron wana . hari2 nengok tao ,time sem break tue ternengok laa channl astro ria ... ingat lame da cite tue , padalah baru episod 1 ! haishh ape lg hati membuak2 nak nengok laa . best jgak cite die . tp tue laa dorunk ny pelik skit , pgy skola bwak kete mewah2 ! haishh ! wana g skola bwak moto egos jew .. melampau dorunk ny (jeles)  hahaha . then yg wana suke nyeww sebab rambot girl2 tue sume panjang2 ! cantik kot , lg laa melampau lampau jeles ny ! and mulelah impian nak berambut panjang sesangat tue menigkat kan ... hehe ! rambut sblom ny tak la seberape panjang , tu laa degil tak dengar ckap mak , mak kate jgan potong rambut , tp dgil kan dah kene simpan pnjg balik , padan muke kau wana oii . haha !
  lepas ny wana da takde kesempatan nk nengok dah cite ny , hmm biaselah kene sumbat tendang tolak p kptm tue . haishh ! sedeyh rasenyew .. tpy slamat nada da jmpe parents die , lao tak makin tertanya2 wana .. .. hmm lepas ny mak kene nengok sorunk2 laa , kesian mak !!! ok la tue jew citenyew tak gempak mane pon . hehe :D

sony x-peria play


assalamualaikum

hello ! hello ! . wana nak share cite sikit ny . wana ade ternampak satu hp ny , smart n stylo kot tetibe je jatuh hati nengok hp ny . trase mengidam plak nk hp niey . adoiii . . . mc ne nk beli niey . kije tak lagy . study study study , bosan dehh ! tp nk buat mcm mne kan ... ehhh terslah topic da ny ... nk nengok ta hp ap , mzty korunk suke gak kan , sape2 yg suke men game cam wana ny mesti suke


SONY X-PERIA PLAY - haaa ny laa hp tue smart kan . harga die dlm rm1325k - rm1405 mcm tue laaa . alaaa nak nak hp niey ! hmmm ble la bole dpat :')

blaja maen pool

wauuu wana maen pool ? huhu normal laa kan ! wana kan ske maen prmaenan mcm ny cos relax jee ! actually wana baru je blaja maen pool ny , ta bape hebat sngat , stakat maen cikai2 tue bole laaa if na lwan ta bole lg , cos ta ckup power ! wna maen pool ny kat mlake , wna stay melake time cuty sem ny , ntah lah sejak kbelkangan ny wna ta suke nk dok umah , mybe sunyi or ade sebab2 len , ntahh laa wna pon tatau . allah yg tau segalanya ... biarkan je lah !


wana dan cadbury :-)

assalamualaikum kawan2 ! shat ke ari ny , if ta shat g jumpe dokter tau :)

   okayh , now wana na cite pasal wana dan cadbury , actually wana suke sangat mkn cadbury , wana pon tatau knp wana suke sangat cadbury , especially perisa BLACK FOREST , if wana couple , ptus cinte tekanan perasaan , ketawa dan menangis , mesty wana beli cadbury n mkn cadbury tue skit demi sedikit , dari yg kcik sampai cadbury pling besar wana beli , puaskan mkn ... ishhh2 gemok nnty .. ouucchhh dont worry cos da lame wana mkn cadbury ta penah bdan wana naek , but pp biasalah mcm mak wana kate pp dah mcm doraemon . HAHA ! tak suke ..huhh ! but dengan cadbury juge tercipta knangan mnis dan pahit wana , kenape ? ta payah laa tahu kan . hahaaa , aishhh bek tayah cite always privacy . but mmg ta bole cite pon , ex bf or bf wana jew yg tao :) 
but now tade bf lagi ! hmm tue je lah kot , wana letak koleksi pic wana dgn cadbury okay ... tenkz cos mmbuang wktu bce cite2 wana , tata titi tutu

idop wana ceria dgn adanya cadbury :)

LOL - lelaki pandai masak

LOL . okayh ape itu LOL ? hiii... LOL tue singkatan LELAKI OH LELAKI . wana ny tak la bape cantik sangat tp mmg ta cantik pon , korunk je yg rabun .haishhh. . . dan wana buknlah seperfect mane . tapi tapi tapi wana nak jugak cite sal lelaki yg wana suke n tak suke . wana tak tulis sume , but one by one .wana akn tulis sal LOL ble2 mse bkn setiap hri k , if wna ase wna na tlis sal mnde ny wna update lgi tao !  baru la best na citekan cm ny ,wait yee hahaha :) setiap manusia msty ade ciri2 psangn yg die suke or tak kan , sama la mcm wana jugak . haihh , abes la korunk wahai LOL oii if dpt girl mcm wana ny . HAHA =.=" . okeyh 1st ciri yg wana nak mulakan tok LOL ny ialah 

LELAKI YANG PANDAI MASAK

haaa ! ny yg wana suke ny , lelaki yg pndai masak , msak pape lah yg best2 ,base lah wana kan kuat mkn . tapi lao stakat goreng telur , ikan , mask nasi or yg simple2 hmm...mcm time wana lapa wana mls na msk wana msk tue je laa..HAHA ! bek tapayah , ny lelaki yg betol2 pndai msak , alaaa wana pon bkanlah hebat sgt masak memasak ny , but bole la kan , ta sehebat chef wan , tapi lelaki makin comel bile memasak kan , huhu suke suke suke :) bkan ape , nanty if wana sakit ke bole la die mskkn tok wana , bukan beli kat kedai okayh ! , if msk sendiri kan cepat sikit wana sembuh , biasalah masakan dari org tersyg , sure msk tue dengn prasaan kasih sygkan   ..... eeee seronok ^.^

pipi mcm doraemon

hello hello ! wana nak cite pasal 1 kisah niey , ianya ade mngene dgan doraemon , knp doraemon ? apbla tbe cuty sem ny , sume student balik rumah kan ! dan termasoklah wana . so kalau dok rumah tue sure takde kije yg harus dibuat . hanya makan , maen game , bermuka buku dan tido .. haishh ape lah na jdy budak sorg ny .. HAHA ! sampai lahh mak wana cakap . " adek mak beli makanan byak2 niey adek mkan bg habis erk biar sampai pipi nek mcm doraemon tue " wahh ! ny sangat perli =.=" ! tapi mmg betul pon pp da nek . argghhh ! ny laa sbbnye wana ta suke dok uma , kalau perut ny ta lapar sesaat mmg ta sah , mane taknye dok umah kan mkn free tak beragak la mkn tue , if dok kat hostel dlu or rumh bujang mkn kene had skit . maklumlah kene kuarkan duit sendiri kan , haishhhh ! mkn byk2 pon badan ta pernah nak naek , pp pulak yg terover ! mak mmg pandai ambil hati wana , die pnye laa swoh wana mkn smpai die msak mkanan kegemaran wana ! mmg ta berpinggan2 wana makan kan ! oppsss kantoi mkn bnyak la pulak , tpi tak kesah la kan kan :) lalalalalala~ tata 



virgin !

okayh now wana na cite sal VIRGIN ! woooooo.... relax2 ! ny bukan na cite sal mende2 tue , wana na cite sal movie endon , tajuk die virgin ... haishhhh ta pasal2 wana kene gam nanti tulis bukan bukan kan 


 haaa ! ny die tajuk2 die.... mmbe wana yg bukak aritue ! 1st ase cite niey len mcm je kan , last2 alaaaa.. mcm cite aku masih dara jugak ! but yg wana na cite sal movie virgin , kenape wana nengok sampai virgin3 , cite die pasal anak2 remaje perempuan , yg mempertahankan virgin mereka dari dunia sosial , serangan n godaan lelaki... eeeee.. seram je bnyi diee.... ! wana nengok cite ny da mcm cite korea dah , sedeyh sangat smpy nangis nangis... arrrggghh malunye =.=  ! but cite ny nice .... tpy agak oppssss ! nanti kene gam .... cite remaje sosial mmg lah bergitu kot.. hmmm ntahla , nengok la sendiri , len org len pndapat kan .

gadis seperti aku ! awww awww



memang takkan ada gadis seperti aku
tapi yang lebih BAIK banyak
memang takkan ada gadis SEHEBAT aku
tapi yang lebih hebat banyak
maka tak perlu kau susah hati
banyak lagi gadis yang bisa kau pilih
untuk kau jadikan sandaran hati

memang takkan ada gadis SESEKSI aku
tapi yang lebih seksi banyak
memang takkan ada gadis SECOMEL aku
tapi yang lebih comel banyak
maka tak perlu pujuk rayu itu
jangan sampai kau rendahkan dirimu
memaksa aku tuk jadi pacarmu

ohh baby baby jangan kau marah
sebab ku tolak
ku tahu kamu kaya dan baik budi bahasa
ku yakin pasti ada gadis yang akan suka
ohh baby jangan kau dendam
sebab ku enggan
bercinta aku mahu tapi tidak denganmu
ku sudah ada satu kekasih yang menunggu

ceritanya aku mahu belajar setia
makanya dari itu kamu jangan memaksa
kerna aku memang tak bisa mendua oooooo....

p/s : suke gila kat lagu niey . comel sangat sangat .. enjoyy yaaa !

belajar men gitar

tady wana belajar men gitar dengn iman . adekk angkat wana larhh ...! hmm... penat laa , susah sangat ! wana suke ngat bnyi gitar tpy sampay skunk sengal ta reti reti lagy . adooiii bile laa na pndy2 oiii cek wanazariah oiii ! apekejadahnye blaja lao ta reti reti ! if wana da reti wana na buat video byk2 letak kat youtube wana . huhhh . mesti best .. gempak tue ta la sangat ! sebab kuakui suara ta sesedap manepon . HAHA ! tapi tapi tapi kan ... wana suke lelaki yg pandai men gitar sebab wana suke lagu yg bermusik gitar shj . sedap didengar n romantis !wahhhh <3 ... walaupapepon chaiyook chaiyokk wana... suatu hri nanti akan pandai jugak maen mende alah nie.. nengok laa nanti . tu pon lao rajin. HAHA ^______^

lemang oh lemang

now nak membebel pasal lemang pulang , dah abes raye wana baru sebok sebok ngan lemang kan ! bedal je lahhh ! na tau cite sebenar bace ny ... mase abah amek wana kat uitm aritue ... abah singgah laa kat umah sdare wana kat triang . mulelah maklang bukak cite sal polis tempah kat maklang n paklang wana lemang . dorunk bukan jual lemang sbelom ny , just bukak kedai makan adelah.. haishhh ta faham lahh.. then due ari esoknya abah bertungkus lumus cari lemang.. punye laa byk . semangat tol ! sekali gus pergi hantar yana .. ermm yana ikot wana alek then g antar anak org ny alek umah die... cian die , lao ta kene aja adek die , die tanak alek awal ! but  sokey nanty dtg lagy ... wana malas sebernanye .. but nak kene antar yana follow jugak lahhh ... mase mule2 too macam malas na sentoh buluh tue . miang kot .. but dah gedik sangat nak rase cm ne buat lemang kan .. layan je ! da laa ta bwak baju lebeyh ! redha je ap yg jadi ... hahaha ! ny haa pic yg wana sempat snap time menghancurkan daun pisang tuu ... ehh ehhh ! jgn silap k wana reti buat !

 then malam tue antar yana alek jengka 14 ! hmm sedeyh rase... die antar msg ny kat wana
[ wana thank 4 everything...sy gmbra dpt knl awk n family awk..thank wana i miss u n our family..sy dpt kenal dnia luar dri awk..kngn sy bnyk b'sme awk..thank dear ] hmmm... mmg ta mengalir pon air mate wana bace msg yana lepas wana antar die alek umah :(

for yana---> dear , welcome ! hope awk tc tao ! jgn ulg kesalahan due kaly n elakkan sume tue k ! lepas ny ape ape hal contct sy k , jgan lupe tros tao.... i will miss youn ilysomuch



bersama mereka

kami suke ketawa
kami suke bergurau
kami suke bercerita
kami suka bergambar
kami suke mengila
fatin azira - sha -yana- fatin afifah - haida- rabiatul  | wahh ! kami semua adlh 1 keple 1 hati n mkn len2 ! HAHA ... ntah bile lgy kan dpat mcm ny , happynye la kan kan . . .   perhhh ! da ase angin2 perpishan . . . tatao la nty saat tue.. mesti kaw2 la msg2 nangis... balik raye pon trase mcm na  brpsah btol2 . . . gila ! so nnty jgn lupe ngn group PD0021c k n yooooob ! good luck for final exam nty yehhh dear ! if ad mse nty ite plan nak brcty brsme kat mne ... membuang mse sekejap brsame ap slhnye kan .... cos lpas ny tatao lgy dpat jmpe or ta . . .ehhh ! lupe pulak , cer try translate ayt ny in english " ambil ambil pergi muda" ehh ehh , bermeaning pulak kan , sagat pale ru tauk , untungla kan ley men sagat2..HAHA ...i will miss you dear <3 |syg korunk sgat2|

kasut baru : )

 

heyy heyy ! today wana shoppng agy taw , wana beli kasut agy , okey ta kasut tue . . . banyak taw  kdai wana pegy usya2 , haaa. . . wana nak story about 1st wana pegy cary kasut , wana pusing2 laa 1 tempat , jalan punye jalan tak jugak nmpk yg boleh uat wana in love ngan kasut uhh.. so round round lagy , sampay wana terjumpa kasut tue comel sangat , but law comel comel pown tak tahan lor , so cari cari lagy . sampai laa jumpe kasut at atas uhh . na tao ta harga die , murah jep lor . just VERN'S  rm69.90 .haaa , taan kan , pape pown bole bedal jep. .lpas ny tapayah nak beli beli dah , beli satu suda kan kan ! diew ad 2 caler , blue n brown , but wana plih blue , bcos len skit kot kale diew , tak la same jep ! so nty wana da jady tinggi . so korunk dak dak uitm , espcially ! fatin n dak class PD0021C ta bole buli wana agy , law korunk brani buli , wana sagat pale gune kasut ny tao .. HAHA !




nora eleena & 3 2 1 cinta

*drama nora eleena*

yeayy ! now wana nak story story sikit macam mana wana boleh jatuh cinta dengan drama nora eleena ny , act wana tatao pown about drama ny , malu malu ^.^" ,  wna slalu dgar fatin cite sal nora eleena , wna tatao ouhh jln cite diew , fatin kate best , citenye romantis , wooaaaa romantis . . . tringin pulak nk nengok , then time class mgt , tetibe plak miss najihah cite sal nora eleena . fatin kate diew nengok . ciap na copy cite at miss agy kan kan ! HAHA . wana ap agy cpat cpat pnjam pndrive fatin cos na nengok cgat kan ap yg best ngan cite uhh ! base la orunk peraq ta pena ngok drama drama ny , hiii , 1 st nengok ! ap jady agak agak ?  lyan punye lyan sampy ke suboh tao wana ngok cite ny , sedey kowt  cmpy menangis wana .. hahaha. malunye =.= . tapy best best , time tue mmg ta pk na tido , just pk na tao ap jdy jep last citenye , romantis sgat sgat ! , adoii ny yg jeles ny .. issshhh : )
*3 2 1 cinta*

haaahh ! ny 1 agy mede na story.. haishhh . . . act cite ny baru jep wna nengok . ngok at atas uhh tarikh diew blan jun tao , wna bru nengok blan july ny , mmg towl2 ketinggalan lah kan .. base la dok kompleks smuenye akan ketinggalan law story story baru ny , cite ny 1st wana tao time wna nengok tb tetibe jep kua iklan sal 3 2 1 cinta , ngok iklan pown da jtoh aty ny , ap agy , tros bkak youtube n ngok . best la cite ny , cos "apabila perempuan 37:1 lelaki ". wooaaaa ! haiyaa... wna pown takot juga meh , law tade jdoh kne dok sorunk sorunk.. hmmmm. tamo tamo  ! nanty wana ngis... ishhh ! ap lor pk cm tue kan , mesty ad jodoh nye nanty , saba wana , nanty jumpe gak mr.right kan kan . hiiii : ) , bape kali ntah ulang cite ny , adoii . da khatam suda jalan citenye .


 

happy befday wana !

 
ellooo ellooo . . .  now i'm 18 years old ! hii.... time teenagers da abes kowt , now da nak hampir dewase , ta suke tak suke ! adooiii. . .  , tapy yang paling best time befday wana uhh fatin & yana blanje wana beli kek n makan ouhh , baikkn dorunk , ta pena ad kwan sebaik ini, tenkz syang : ) ,  wana choose sweet apple , cos tempat diew romatis gitu , tengoklah gambar at atas uhh . . .cantikkn tempat diew ! dulu ta tawu pown tempat ny , yana & fatin ta bgtaw ! last2 bgtaw jgak , abes la korunk , KFC mmg ta dpat da ! sweet apple jew k . . . HAHA ! then abg nafie n gf diew pown ad .. huhu , act wna ta ksah pown diew na bwak sape , pastue kan , ad kesah time na balik uhh , ad mmbe bek wana at uitm , nme diew 'shafiq' , hey syafiq ! if you bace niey mzty you tao why i nangis kan ! act fatin ad msg u , tnye you kat mne time tue , you kte you uat assgment , then you msg fatin balik you tnye diew 'masih di situ ke' then fatin rep coz iteorunk da na blik , after than , time i nek van , i nmpk u lalu at tepi van uhh . . . you taw tak bertape kejutnye i , haiyaa.. nangis suda... then fatin call you , you kate you dkat kolej you tngah uat assgment kan kan ! perhh... mmg terbaek lah ! fatin dgar mcm at terminal tao tak ! pastue fatin ta kasi i angkat call you... huhh gramnye i . . .  ! then balik tue , bawak balik kek yg lebey uhh , last2 kek tue men perang2 dekat bilik dpan , HAHA !  papepown , wana tak terase ap yg u all uat ! chill chill suda kan , mlas mau gado : ) sape yang uat salah tue mntk mf jew k . . . TQ---->13.july.2011





my pet , pet n pet . . . hiii



hiii . . .like2
tomelnye diew clep ! 

ouhh my pets !!! wana ad 4 ekor hamster .. .  2 betina n 2 jantan , mila ~ bunga ~ siffu ~ tongga .. an3 !!! HAHA.....na tawu npe nme pets wna cm lam cite sifu da tongga( bab cite uhh mnyebabkn wana n some1 jdy rapat then time uhh pets wana tade nme da lme.. cian diew... so wna ad idea bg dorunk nme cm uhh , so kirenye sejarah n kenangan laa ! hiii ) . wana sayang ngat pets wana ! dulu mama tanak belikan . .  . so wana nak sngat kn , wana korek tabung kowt nak li hamster ny..HAHA . .  trok pragai wana an . li sepasang dkt rm40 la gak ! ishhh awat la mhal ngat an . . .  hmm pas tue da sbulan mila bunting then bpe minggu kowt diew branak ! 1st 5 ekor gak .. then tnggal 3 ekor . . . hmmm , itz k... but mila da mnambahkan pet wana kn ... hii :)pas tue tbe2 jew tongga mati cos my cat kcau diew.. wana ta pasan so rumah tongga jatuh tongga pown mati.. sedey cgat2 tongga mati , smpy wana tanam pown still air mate i jatuh at atas kubur tongga tue aww ! HAHA~ law orunk len ngok wana time uhh mesty dorunk glak ! hmm... but wana syg pets wana .. : ( , so wana ltak nme anak mila tongga . so complete an ... ad 4 ..hiii .. . . now mila bunting n da branak 3 ekor lgy ! wahhh ! bertambah la lagy pet wana ..yehh , like2 ! but pas ny da taley men ngn my pets da coz wana kne g kl , mama ta kasi bwak ! bab wana mybe bz nty so tade mase na jge hamster.. hmm... : ( but wana janji wana akan likan rumah yg besar tok hamster wana .. hiii