aktiviti baru





assalamualaikum semua , hari ni nak cerita tentang aktiviti baru wana masa cuti semester ni ,sekarang wana sedang kerja dekat butik avon MITC , melaka . bosan la duduk rumah tak ada buat apa-apa , kalau kerja boleh isi masa lapang kan .

Bracelets Colourful

 

assalamualaikum & Hello

wana nak cerita tentang bracelets ni , wana nak bracelets macam ni , wana nak banyak - banyak sebab nak bagi kat semua kawan - kawan . tapi tak jumpa lagi laa , selalu nampak yang corak - corak taknak laa , tapi cantik kan warna biru muda tu , sweet sweet je warna dia , pink pun cantik jugak . alaaa nak semua , nak cari laa sampai jumpa . nanti mesti korang salah seorang kawan yang dapat pakai bracelets ni dari wana , hee sukanya :)

Lomo

 

Assalamualaikum & Hello

okay sekarang wana nak cerita tentang Lomo , haaa kawan wana suka sangat dengan camera ni , unik katanya , tapi memang unik pon . comel , hot and spicy lagi . hehee . style , tapi wana rasa macam camera mainan pun ye jugak  , tapi rasanya orang - orang yang pelik je yang suka benda - benda yang pelik ni . wana pun nak rasa apa style nya lomo ni , nampak macam biasa . mana tahu luar biasa kan , comel ada dah . heheheee . "Anyss Lee" untuk kau ni , suka si Lomo ni kan , nah nah :)

                                              
                                              
                                              
                                                

Kek Warna Warni

Assalamualaikum & Hello

Hai semua , wana nak kongsi satu benda ni , mesti you all suka kan kek warna warni , kek ni cantik sangat , comel , sweet , menarik dan boleh in love lagi bila nampak kan , ape ntah lagi bila perut tu dah menangis kelaparan , first wana jumpe kek ni dah rase mcm dah in love sampai nak mkn pun tak sampai hati sebab kek warna warni ni cantik sangat . okay dari wana cerita panjang - panjang tak tunjuk gambarnya tak seronok jugak kan

 



haaa , so macam mana , cantik kan kek ni  ? . hari lahir wana tahun depan , wana nak kek macam ni jugak lahh , untuk wana je tetamu beli kek lain , hehehe :) okay , ini je nak cerita sebernanya . Terima Kasih sebab sudi baca . nyummy nyummy sedapnye lahaii ^.^"

Selamat Hari Raya




Assalamualaikum and Hello :)

hey sume wana rindu lah , lama dah tak update blog , sorry sebab wana busy and jarang buka lappy , now kalau nak contact wana just follow kat twitter je @WanaWarni . macam mana persiapan hari raya , semuanya baik ke ? disini wana nak minta maaf jika terkasar bahasa atau benda - benda yang membuatkan anda sakit hati , wana nak bagi kat raya , tapi ramai sangat laaa , just kad raya segera je yang mampu umtuk anda semua , bermaafan di hari raya , kalau yang drive tu , hati - hati di jalanan :) Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin , nanti kalau free wana update lagi blog okay , bye semua , assalamualaikum :)


Gaya Rambut Unik


Assalamualaikum
Hello 

yess ! sekarang nak share tentang garay tambut yang unit , mane la tahu kan u all nak pergi saloon and tak tahu nak buat style ape , haa ! ni dia style rmbut yg unik , cubelah kalau berani . huhu , macam2 trend sekarang ni . so jom kite tengok gaya rambut mnjadi plihan :)

gaya rambut easyhand
ehh rambut pon ade misai tao
boleh terbang dengan rambut bergini
sexy kan rambut mcm ni , kiss hair
yg ni u all pk la gaya ape tue

topi kelendar yang awesome :)




assalamualaikum ^^"
hollow ^^"

now now now . nak cbercerita pasal topi kelendar yang awesome , sebab ape awesome ? haa . tu nanti tengok macam mana rupa dia . wana terpikir pulak pasal topi kelendar . so ni je wana dapat jumpa .  



ni style rambut . nak stylo kan
nampak tak otak tue . kne jaga yeh
nak makan rasanya
bentuk bola tennis , nak smash boleh
abang botak laa
































haaa . so macam mana stylo tak topi kelendar macam nie . rasanya abang - abang or kakak - kakak motor nak tak pakai topi kelendar ni :) hehehehe

Katil Untuk Penggila Facebook

assalamualaikum
hollow . hewwheww ^______^

nak share cerita lgi ni . pada korang-korang yg penggila facebook , ni haa katil tok korang , wana dah jumpe dah ni , cantik lorhhh . tapi katil tok penggila blog takde . huhu .






















> ok tak ? mcm ni kan senang , complete . siap bentuk facebook lagi . yuhuuu . nak jugak lahh , tapi ade jual ke ?

kasut unik

assalamualaikum :)
okayh nak share ni , pasal kasut - kasut unik . wana godeh - godeh dalam internet ni terjumpe pulak gambar - gambar kasut unik ni . jum intai - intai . mane tahu kan u all suka salah satu kasut unik dalam gambar ni





kasut berbentuk gelosor
ehh bentuk ape ni , mcm lestik jeh

kasut bentuk anjing , bole pakai ke ?
kasut bentuk kaki , ee takot la nk pakai

comel , kasut bentuk kereta

kasut bentuk burung , cantik tak ?
> dah tengok kan , gambar- gambar kasut unik tadi , korunk suke yg mane ? kalau pakai g jalan-jalan agak2 kene gelak tak ehh ? heheheheheh :D

Rumah Berbentuk Cengkerang

 Hollow :)
rumah berbentuk cengkerang ? hmmm . . . bunyi mcm unik je kan . apenyew ??? okayh wana ade cari2 pasal rumah ni , tetibe jeh terjumpe pasal rumah cengkerang ni , mybe ade yg dah tahu kan , tapi pade sape2 yg tak tahu lg pasal keunikan rumah berbentuk cengkerang ni , wana nak share kayh . cantik sngat , hati ni klau boleh nak saje kan rumah mcm ni , tp mcm mane , mesti mahal kan , huhuhu , kat malaysia ni tak tahu lah wujud tak lg rumah mcm ni . jum kite tengok2 ape yg unik dlm rumah berbentuk cengkerag ni :)


ni plan rumah berbentuk cenkerang

keadaan rumah berbentuk cengkerang pd waktu siang


keadaan dapur simple tp unik

ruang tamu , cantik kan :)
keadaan rumah cengkerang pada waktu malam


haaa ! macam mana ? cantik kan ? kalau lah ade rumah or hotel macam ni kat malaysia ni , mesti seronok and ramai pengunjung kan, sebab unik kot :) heeeee .

Sugar Glider



hollow :)
now nak bercerita pasal sugar glider . okayh skunk rmai jgak orang bela haiwan spesis ini . harganya pon beratus jgaklah kan , tapi sape yg suke sngat ngan haiwan sugar glider ni , beratus pon snggup beli . memang comel kan , kalau wana pon , mesti nak jgak . die hyperactive and comel . mcm kelawar pon ade jgak mcm tupai pon ade jgak . sng ckp unik la kot binatang ni :)














Wafiq Bearbear c(:

hollow :)
28.3.2012 , love love and love . hehehe :) , actually wana kua ngan cik boifren . seronok sngat2 . cos ntah laa , sbb kua ngan org trsyang kan mestilah seronok . btw lg beberape hri jew lg kiteorunk berpisah , i mean tak jmpe bkan clash kan , ouchh , mintak2 lak tak kan . cik boifrien da start cuti , 2 blan lak tue , then nty die msok blik study wana lak cuty 2 blan , mknenyew 4 blan laa kan tak jmpe , hmmmmm nk ngis :'( , rindu laa nty . btw bear ny pganti cik boifren tok 4 blan , hmm , bole ke ganti ?

for cik boifren =>
biy tenkz tok bear ni
4bln tak jmpe , cmne kan . i dnt know nk bygkn cm ne !
cty sminggu pon  rase sedeyh sesangat . ni 4 blan , hmmm
biy dont worry kayh , you always in my heart 
sy sayang awak sangat , love u
hope 4 bln nty tade jdy pape kat relay kite .
iwillmissyou sayang :'(

demam :(



hollow :)
what's happen with me ? im sick now :(
actually wana da dmam 5 hari dah , but still tak oke , btw due hari lepas wana ade g klinik ngan bestfwen wana , dkter kate tekak wana pelik and ade jangkitan kuman , haishh ntah laa , sape yg pelik actually , tekak wana or doktor tuhh .. aneh jew .. heee , so die bg laa ubat mcm2 . haishh mlasnye nk telan ubat , hmmm . but now still tak okayh . mcm mane niey ? tak larat dahh . . . wana rase wana tahu sbb ape wana sakit , pening and mcm2 , mybe sbb

> banyak pk masalah
> kurang makan
> kurang rehat
> lewat tido
> kurang mandi
> slalu kene hujan

haaaa ! mybe sbb tue kot . . . harap sngat2 dmam ny cpat sembuh and takde effect pape . cos risau takot sakit mnde len plak . taknak laa idop bergantung ngan ubat jew . because i want to be a strong girl . " doakan wana cepat sembuh okayh "

# please . jngan bg maslah  kat wana , wana dah letih pk .  kpale sakit tiap-II mase bile pk kan mslah-II .  wana da malas nak pk and  taknak pk lagi .. , whats next ? enough for me :'(

new guitar ^^"

hey :)
 ade kisah baru nk bgtau , wana dah ade guitar baru  , yeayyy !!! kenape wana beli guitar ???
okayk , 1stly , mlm sblum beli gitar tue , mia(roomate) bukak utube nengok girl2 men guitar n nyanyi kan , so kiteorunk pon mcm nak jew beli gitar ny kan ,. mmg lame pon nk beli gitar cos minat nk main . so hri sbtu tue wana klua , and mia pon klua ngan kawan die , so wana pon pgy laa kp nk nengok gitar . then nmpak la kan guitar tue , so ape lg call mia lakan , swoh de dtg bli skali . yehh !!! now nak blaja sampai pandai , and now ngah tnggu si bf wana free and ajarkan men gitar . heee :) , and lepas ny jady hobby baru laa . . . yeayyy happynyeww :D

[BEBIE WANA]

mini kurung ?

- assalamualaikum -

- hello -
# ade story lg niey :)
time cuty gong xi fa cai tue wana balik rumah kan , samelah ngan korunk jgak . mesti seronok kan . so wana pon ade cite nak share ny . sharing is caring right :) . mase hri ahad lepas , wana , wan(real sis) and abg ijal pgy pasar kat bantura . then wana ny pnye laa susah nak p beli kain psang . then trnampak pulak kain psang cotton . so tringin jgakkan nak bli n pkai . so beli laa . and tenkz to my sis(wan) cos blikan kain psang tue ^^" . then keesokkan harinya , wana nak sesangat baju tue siap cepat . last2 pgy uma cik.kamariah (tukang jahit) sroh die ptongkan kain and jahit tepi kain tue . tp yg seronoknyew free . dpat getah kain , ape ntah lagi . wana tatau laa . HAHA . just zip pnjg jew yg tak ade . so pgylah cari sendiri . semangat tak ? aneh aneh jew kan ....
okayh nak tnjuk jap kain tue . tak lawa manepon . tp okayh lee kott !

pink . pink . pink

haa ... da nenggok kain tue . awesome tak ? nak tao sape yg buat ? ermm klau wana yg buat korunk prcaye tak ? mesti tak laa kan ? . . . akak wana yg buatkan , die pndai bab jahit mnjahit ny , klau wana . memang jd isi tong smpah laa kain tue jwabnye :D . then buat pnye buat akhirnye siap !!! tak smpai sehari tau . hebat tak ? hahahahahha

tenkz to my sis :D
 haa .. ny laa jadinya . tatao baju mnde . tp wana rase mcm mini kurung . .mcm aneh jew . lalalalala :D . tp suke sbb akak wana yg buatkan :)

[BEBIE WANA]

Tutti Frutti :)


hello girl , boy and whatever !!!! hee :)

wana mule membebel dekat blog lg !!! skunk nak cite sal tutti frutti lakk !!! knp tutti frutti and ape itu tutti frutti ... hehehe !!! tutti frutti tue sejenis ice cream yg sweet and comel sesangat ... sbb tue laa wana ny da mngidam lame dahh . haishh  klau tak dah pgy mam ngan 'justin dans' tapi mane tah die tak balik balik . *for justin dan's : i still waiting u tok melantak tutti frutti . azam bru tue . HAHA !!!
 tenkz sesangat kat nia and mira cos sudi teman budak kcik ny p cri tiket bas yewww . walaupon lepas kelas and kepenatan !!! nty kite prgi lagy  tutti frutti , and lepas ny lebeyh happening !!! yahuuuu

hangout with new friends

assalamualaikum !!!:P
heyy ! ermmm now wana ad khidupan baru , kawan baru , bf baru , tempat baru , sume baru laa nk dikatekan , tapi tak laa total baru !!! lepas orientasi tue wana hangout ngan kawan2 baru , nak beli brg2 blik , beli slua and kemeja ! 1st cari laa kete sewe , mmg susah laa nk cri yg ksong kan !! sume full . then mmbe kate abg die dtg amek and hantar g bandar ! so follow jew laa ! nak tau tak kiteorunk kua kot mane , senior2 aja kua kot pagar tepi  . haha tayahlah nak berhadapan ngan pkguard tue kan .. eee mcm bebudak jew sume nak tndetangan tue ini . 1st kiteorunk g ECM . nak tao tak kat bawah tue ade laa jual brang mcm sepit rambut ape tu sume , cine yg jual . ade ke patot die pakse2 wana swoh beli , ee bengong laa cine tue , rase cam nak maki jew , tapi kang malu plak kat situ ! sabor je laa ! then wana just amek 1 brang jew , tue pon rm5 , just sepit kecik tue jew , haishhh ! lao g butik takdo laa mnde alah kecik tue hrge mcm tue

   then kiteorunk grak g mega mall lak , wana cari sua ngan kemeja ta jmpe2 . eee tao je lakan wana ny , byk plihan lao shopping ! sampai jew mega tros cari port tok makan , lapa kott dari pg tak makan , last2 cari pnye cari port best , trmasok pzza hut lak . ehhh ehh mahal .. haha ! eee mmbazir ! tapi makan jugak kan ,
haaa ! amek mu !!! bnyak ta mkn , tp ta abes pon .. hehe ! biaselah tong kecik . then pgy cari sua , dpat 2 helai , base laa campus ny ta bole pkai jeans time class , tapi suasane mcm ape ntah mybe mcm tetttttt ! haha .. then pgy laa saloon nk p cuci rambut , dah 1week rmbut basah2 ikat pkai tdung time orientasi , rase len mcm je rmbut ny . mira , siti and mas bole pulak tnggal wana kat situ , perasaan takot mmg ade lakan . last2 dorunk dtg alek
  pastu siti nk p TC ngan mmbe2 yg len , wana ngan mira tak ikot , p laa men bowling due org je kot . pastue tatao nk balik ngan ape . ahh suda ! nek teksi takot lak . last2 selamat my PRINCE "taufiq husain" dtg mega , die nk men bowling !!! die g ngn mmbe2 die , mmg tak segan la wana kan 1st jmpe kawan2 die lak tue . . . pastu tnggu la die men bwling smpai 3 game . da laa dlm tue sejuk tak tahan wana ! kua laa g karok ngan mira jap ! dengan dak laki mane ntah ajak snap pic same , ehh bangang laa , wana katelaa "bf sy kat situ , so sorry yehh" pastu die ckp ape ntah !!! tnggu pnye tnggu smpai kol 10 lbey . baru blik , pastu tnggu teksi ! dan2 ujan lakkan mmg terbaikk , brtambah laa sejuk . btw tenkz too my prince cos lindung wana dri hujan , awwww <3 !!! i love u biy :)


new life in KPTM

assalamualaikum :)
3/1/2012 ~ hari yg amat mmbuatkan wana gelisah , susah hati and macam2 laaa ! tatao laa nape sbelum ny p kolej laen takdo rase cm gini ! tapi akhirnya sampai juga di kptm kuantan yg permai ny , haidoii mule2 nengok campus die , makk aiii ! sngat terbaikk lah kan kan . haha ! wana dftar ngan kwan bakal mnjadi roomate wana , name die nur amira yahya . haha ! da dftar pe sume , mase daftar hostel tue , berite yg mngembirakan , kiteorunk dpat blik yg sama , yeahhh ! haaa nak nengok tak katil wana .


haa ny laa katil wana ! dlam blik wana ny ade 2 org jew , wana ngan mira "my sweet roomate" HOHO ! blik kiteorunk bertemakan kaler pink , pink kan sweet like kami ber2 ! kat sini tak laa ketat sgat disiplin die , lg sosial ade laa , mase orientasi jew over tak bole tue ta bole ny , eeee menyampah !!! kayh laa , ehh if korunk2 yg ade nk masok kptm kuantan , bole laa meet nnty , kt sini best laa jgak . haha :P