new guitar ^^"

hey :)
 ade kisah baru nk bgtau , wana dah ade guitar baru  , yeayyy !!! kenape wana beli guitar ???
okayk , 1stly , mlm sblum beli gitar tue , mia(roomate) bukak utube nengok girl2 men guitar n nyanyi kan , so kiteorunk pon mcm nak jew beli gitar ny kan ,. mmg lame pon nk beli gitar cos minat nk main . so hri sbtu tue wana klua , and mia pon klua ngan kawan die , so wana pon pgy laa kp nk nengok gitar . then nmpak la kan guitar tue , so ape lg call mia lakan , swoh de dtg bli skali . yehh !!! now nak blaja sampai pandai , and now ngah tnggu si bf wana free and ajarkan men gitar . heee :) , and lepas ny jady hobby baru laa . . . yeayyy happynyeww :D

[BEBIE WANA]

mini kurung ?

- assalamualaikum -

- hello -
# ade story lg niey :)
time cuty gong xi fa cai tue wana balik rumah kan , samelah ngan korunk jgak . mesti seronok kan . so wana pon ade cite nak share ny . sharing is caring right :) . mase hri ahad lepas , wana , wan(real sis) and abg ijal pgy pasar kat bantura . then wana ny pnye laa susah nak p beli kain psang . then trnampak pulak kain psang cotton . so tringin jgakkan nak bli n pkai . so beli laa . and tenkz to my sis(wan) cos blikan kain psang tue ^^" . then keesokkan harinya , wana nak sesangat baju tue siap cepat . last2 pgy uma cik.kamariah (tukang jahit) sroh die ptongkan kain and jahit tepi kain tue . tp yg seronoknyew free . dpat getah kain , ape ntah lagi . wana tatau laa . HAHA . just zip pnjg jew yg tak ade . so pgylah cari sendiri . semangat tak ? aneh aneh jew kan ....
okayh nak tnjuk jap kain tue . tak lawa manepon . tp okayh lee kott !

pink . pink . pink

haa ... da nenggok kain tue . awesome tak ? nak tao sape yg buat ? ermm klau wana yg buat korunk prcaye tak ? mesti tak laa kan ? . . . akak wana yg buatkan , die pndai bab jahit mnjahit ny , klau wana . memang jd isi tong smpah laa kain tue jwabnye :D . then buat pnye buat akhirnye siap !!! tak smpai sehari tau . hebat tak ? hahahahahha

tenkz to my sis :D
 haa .. ny laa jadinya . tatao baju mnde . tp wana rase mcm mini kurung . .mcm aneh jew . lalalalala :D . tp suke sbb akak wana yg buatkan :)

[BEBIE WANA]

Tutti Frutti :)


hello girl , boy and whatever !!!! hee :)

wana mule membebel dekat blog lg !!! skunk nak cite sal tutti frutti lakk !!! knp tutti frutti and ape itu tutti frutti ... hehehe !!! tutti frutti tue sejenis ice cream yg sweet and comel sesangat ... sbb tue laa wana ny da mngidam lame dahh . haishh  klau tak dah pgy mam ngan 'justin dans' tapi mane tah die tak balik balik . *for justin dan's : i still waiting u tok melantak tutti frutti . azam bru tue . HAHA !!!
 tenkz sesangat kat nia and mira cos sudi teman budak kcik ny p cri tiket bas yewww . walaupon lepas kelas and kepenatan !!! nty kite prgi lagy  tutti frutti , and lepas ny lebeyh happening !!! yahuuuu

hangout with new friends

assalamualaikum !!!:P
heyy ! ermmm now wana ad khidupan baru , kawan baru , bf baru , tempat baru , sume baru laa nk dikatekan , tapi tak laa total baru !!! lepas orientasi tue wana hangout ngan kawan2 baru , nak beli brg2 blik , beli slua and kemeja ! 1st cari laa kete sewe , mmg susah laa nk cri yg ksong kan !! sume full . then mmbe kate abg die dtg amek and hantar g bandar ! so follow jew laa ! nak tau tak kiteorunk kua kot mane , senior2 aja kua kot pagar tepi  . haha tayahlah nak berhadapan ngan pkguard tue kan .. eee mcm bebudak jew sume nak tndetangan tue ini . 1st kiteorunk g ECM . nak tao tak kat bawah tue ade laa jual brang mcm sepit rambut ape tu sume , cine yg jual . ade ke patot die pakse2 wana swoh beli , ee bengong laa cine tue , rase cam nak maki jew , tapi kang malu plak kat situ ! sabor je laa ! then wana just amek 1 brang jew , tue pon rm5 , just sepit kecik tue jew , haishhh ! lao g butik takdo laa mnde alah kecik tue hrge mcm tue

   then kiteorunk grak g mega mall lak , wana cari sua ngan kemeja ta jmpe2 . eee tao je lakan wana ny , byk plihan lao shopping ! sampai jew mega tros cari port tok makan , lapa kott dari pg tak makan , last2 cari pnye cari port best , trmasok pzza hut lak . ehhh ehh mahal .. haha ! eee mmbazir ! tapi makan jugak kan ,
haaa ! amek mu !!! bnyak ta mkn , tp ta abes pon .. hehe ! biaselah tong kecik . then pgy cari sua , dpat 2 helai , base laa campus ny ta bole pkai jeans time class , tapi suasane mcm ape ntah mybe mcm tetttttt ! haha .. then pgy laa saloon nk p cuci rambut , dah 1week rmbut basah2 ikat pkai tdung time orientasi , rase len mcm je rmbut ny . mira , siti and mas bole pulak tnggal wana kat situ , perasaan takot mmg ade lakan . last2 dorunk dtg alek
  pastu siti nk p TC ngan mmbe2 yg len , wana ngan mira tak ikot , p laa men bowling due org je kot . pastue tatao nk balik ngan ape . ahh suda ! nek teksi takot lak . last2 selamat my PRINCE "taufiq husain" dtg mega , die nk men bowling !!! die g ngn mmbe2 die , mmg tak segan la wana kan 1st jmpe kawan2 die lak tue . . . pastu tnggu la die men bwling smpai 3 game . da laa dlm tue sejuk tak tahan wana ! kua laa g karok ngan mira jap ! dengan dak laki mane ntah ajak snap pic same , ehh bangang laa , wana katelaa "bf sy kat situ , so sorry yehh" pastu die ckp ape ntah !!! tnggu pnye tnggu smpai kol 10 lbey . baru blik , pastu tnggu teksi ! dan2 ujan lakkan mmg terbaikk , brtambah laa sejuk . btw tenkz too my prince cos lindung wana dri hujan , awwww <3 !!! i love u biy :)


new life in KPTM

assalamualaikum :)
3/1/2012 ~ hari yg amat mmbuatkan wana gelisah , susah hati and macam2 laaa ! tatao laa nape sbelum ny p kolej laen takdo rase cm gini ! tapi akhirnya sampai juga di kptm kuantan yg permai ny , haidoii mule2 nengok campus die , makk aiii ! sngat terbaikk lah kan kan . haha ! wana dftar ngan kwan bakal mnjadi roomate wana , name die nur amira yahya . haha ! da dftar pe sume , mase daftar hostel tue , berite yg mngembirakan , kiteorunk dpat blik yg sama , yeahhh ! haaa nak nengok tak katil wana .


haa ny laa katil wana ! dlam blik wana ny ade 2 org jew , wana ngan mira "my sweet roomate" HOHO ! blik kiteorunk bertemakan kaler pink , pink kan sweet like kami ber2 ! kat sini tak laa ketat sgat disiplin die , lg sosial ade laa , mase orientasi jew over tak bole tue ta bole ny , eeee menyampah !!! kayh laa , ehh if korunk2 yg ade nk masok kptm kuantan , bole laa meet nnty , kt sini best laa jgak . haha :P

happy new year

assalamualaikum :)
alhamdullilah dah sampai taun 2012 ! semuanya masih okayh lagi kann :D ,
haa lao cite sal taun baru ny , mesty sume sebok nak buat azam baru kan , but wana ase wana takde azam kot cos taun lepas nyeww azam pon tak tercapai lg , hahaha ! susah sgat kot nak capai azam tue "mnjadi seorang anak n manusia yg cermelang , gemilang dan terbilang" haa tue laa azam taun lepas wana , tp ape yg capai taun lepas sumenye hampehh ! hahahah ...ngokngex lerr wana oiii ...
  if wana tak ado azam baru , but wana ade keinginan nak memiliki sesuatu yang wana nak sesangat . hehe nak tao ape taun ny yg wana nak sngat beli n dapat !

CAMERA CANON EOS 1100D
RAMBUT MCM NIEY ^^"

haaa ! tue jew laa keinginan wana , lao rambut mcm tue sure dapatnyew laa . if nak beli brg2 berikot  nafsu tue nafsu .. hahaha ! if nak dapatkan brg2 tue kenelaa cari duet sndrikan , sbb beli gune duet hasil titik peluh sndri lebeyh memuaskan :D . so nnty if cuty sem wana kije laa try kumpul duet , mane tao dpat jgak beli kan ,  hehehe :D insyaallah .. amin amin aminnnn !