Beraya Di Strawberry park

Assalamualaikum & Hello
 selamat hari raya haji . macam mana raya korang ? happening tak ? beraya dekat mana ? wana raya dekat kl je .. dari seri kembangan terus ke genting . lemang ketupat semua tak nampak , nampak jalan je , kesian kan ? okay apa yang wana nak share hari ni adalah tentang kecantikan strawberry park and fashionlista berhijab ...
wana hari ni beraya di strawberry park sahaja dengan family semua , strawberry park ni berada di genting pahang , mesti korang pernah pergi kan ? bagi yang tak pernah pergi .. jom tengok apa yang best wana nak share ni , mesti korang teringin nak pergi , boleh bawa family , kawan-kawan , boyfriend or girlfriend datang tempat yang sejuk , cantik and romantis ni . jom kita tengok apa yang ada di strawberry park genting pahang


pokok lavenda

bunga daisy



ni taman lavenda ... banyak lokok yang cantik-cantik seperti bunga daisy , lavenda , rose dan lain-lain . view dia sangat cantik


okay ni pula taman cendawan ... so korang boleh lah dapatkan cendawan-cendawan segar , sangat unit tempatnya and sorry guys wana tak dapat share pic kebun strawberry sebab tak sempat nak snap kerana rushing nak balik tapi tempat ni seronok sangat so korang kene pergi okay



okay ni kita beralih ke hijablista , sempena hari raya haji wana gayakan dress hitam dan shawl berwana hot pink nampak simple and nice untuk muslimah atau intuk ke tempat-yang berkenaan ... jom share picture raya haji korang dengan wana just tag #bwb #bbwanablog  or tag @wanazara di instagram . thanks guys

Princess Style

Assalamualaikum & Hello

hey dear , korang tahu tak macam mana wana berusaha tak nak beli online pasal nak beli kain frozen ni ... dah dapat bukan main melompat - lompat , suka sangat . kenapa wana suka kain ni ? sebab nak nampak macam princess lah , princess ke tidak ? kain princess ni cantik dipadankan dengan baju warna hitam , putih atau cream . pakai pula heels kan ... wah , lagi cute and sweet lah . tengok wana padankan dengan skirt dengan baju warna cream , nice tak ? ke u all ade idea lain ? so bila dah siap berdress ala-ala princess ni mestilah pergi ke tempat yang bersesuaian kan , seperti events , party or chill dengan kawan-kawan dekat bandar .
 wana padankan dengan baju cream dengan rantai love just simple and nice untuk ke birthday party 
ni pandangan dari belakang ... princess berambut pendek .. haha ! so lets ke birthday party guys ... boleh lah u all mencuba .. dekat online pun ada jual skirt ni or dekat mall-mall berhampiran , murah je harganya .. bawah rm50 je ! so bolehlah adik-adik kita berfashionlista bersama kan . heee
kalau ada yang nak share style yang lebih menarik boleh share dekat instagram wana "wanazara" atau email di bebiewana@gmail.com 

Fashionlista - Korean style part 1

Assalamualaikum & Hello

today fashionlista  tentang korean style part 1 , ramai dikalangan remaja yang mengilai dengan korean style dan lebih dikenali sebagai k-pop style. 
first entry tentang korean style , short dress hitam putih dan dipadankan dengan cap ini agak simple dan senang digayakan apabila bersantai bersama rakan-rakan atau keluar ke bandar atau tempat-tempat yang chill ... dikalangan u all yang meminati k-pop style bolehlah cuba dengan style yang chillout ni . 

CD insta Contest


assalamualaikum & hello

yeayyy !!! contest again guyss.. jom join


by @cakesdelemari "CDLSELFIE INSTA CONTEST

Contest
*Valid for cakesdelemari cupcakes only (others cdl product such- pavlova, jars etc are not included)

Post your instagram photo with comment & hashtag

Exp:
"Apparently we've been eating cupcakes all wrong, this is the proper way, om nomm!" #cdlselfie #cakesdelemari

Contest ends 16 OCTOBER 2014 • 2 Winners
• Winners will be announced on the 20 Oct 2014
• Each winner will receive Rm250 redeemable voucher for any products of cakesdelemari.
T&C Apply
• Malay / English language
• All instagram users are eligible to join
• multiple entries allowed
• Submit only your own photo
• contestants photo will be use in our page as promotion"

good luck guys :)

Cakes Delemari


assalamualaikum & hello
hey my lovely followers ... lama dah tak berceloteh dalam blog tercinta ni haa... 
okay... wana nak cerita tentang kedai cakes yg comel and sedap sangat ni... yang gambar dekat atas tu , jom jom followers blog wana kita pergi cakes delemari dekat "B-10-G,block B,putra walk,jln.pp 25, bandar putra permai seksyen 2 , seri kembangan, selangor" or likes dekat facebook "cakes delemari" and instagram " cakesdelemari " jom... wana ada dekat sini guys .. open on monday - saturday .. ramai - ramai kita datang rasa cupcakes and dessert . boleh selfie sama-sama kan.... okay guys thanks sebab sudi baca yeee..... later wana update lagi okay dear. love u :)

My Sis

Assalamualaikum and hello 

Cerita tentang kakak wana pula , kami ni sama kecil tinggi kurang sikit lah , rupa tak sama walau adik beradik , nama lebih kurang jangan akad nikah nanti tersasul pulak kan , hehe ! Haaa kami ni kalau keluar lepak sama memang menggila , lagi - lagi bila pergi shopping tempat kesukaan kami haa dekat dataran pahlawan aka dp melaka , mulalah mata mula nakal kaki tak reti duduk diam , even kadang - kadang kami bercakaran seperti anjing dan kucing tapi kami tetap together ever and ever 


Haaa .. comel tak kami , nama kakak wana ni wan nazirah nama wana pula wanazariah , tak ke tebih kurang tu , hehehe ! Apa - apa pun wana tetap sayang kakak even kadang - kadang tu salah faham , tak ada siapa yang bokeh ganti even kakak angkat sekalipun tau , love u more sis :)

friends

Assalamualaikum & hello



Hey my followers , miss me ? Yeahhh i know :) . 
hari ini wana nak bercerita tentang kawan - kawan yang wana menggila bersama dekat melaka ni , hampir setahun lebih juga lah kenal mereka ni , yang pakai tudung tu nama dia ara dan yang sorang lagi tu nama dia ain , sangat - sangat selesa berkawan dengan mereka sebab apa - apa cerita pun boleh keluar , btw ara and ain , thanks for this relationship and everything 

My Instagram


assalamualaikum and hello 
Yeayyy ! Lama dah tak update blog kesayangan wana ni , apa khabar semua ? Rindu lah ... now nak berceloteh tentang INSTAGRAM ! Mesti ramai yang ada insta kan , so apa pendapat anda tentang instagram or "IG" ? Kelebihan dan kekurangan ? Jom bercerita :) 

Pray For MH370


Assalamualaikum and hello
hai my followers , semua pasti tahu kan pasal kehilangan pesawat MH370 , wana pun rasa sedih sangat , hanya mampu berdoa semoga dapat menjumpai pesawat ini dengan secepat yang mungkin , amin . Begitu banyak andaian yang dikeluarkan , semua orang tertanya - tanya , sedih , hampa apatah lagi ahli keluarga mangsa , semoga semuanya berakhir dengan jawapan yang boleh terjawap , kita berusaha dan berdoa , allah pasti mendengar dan melindungi .

Jika di langit kau turunkanlah
jika di laut kau timbulkan lah
jika di darat kau tunjukkanlah

#PRAYFORMH370 

Jalan - Jalan

Assalamualaikum dan hello.....
Sekarang nak berceloteh pula pasal jalan - jalan yang tak di sengajakan dengan super hero wana , heee ! Super hero ? Siapakah ? Hehehhehe . Haaa ... beralih kepada cerita jalan - jalan tadi.... lastweek punya tak tahu nak pergi mana , jadinya sampai lah ke rumah kakak dekat sri kembangan , so singgahlah berjalan dekat tempat yang wana suka nii 




Haa tahu tak kat mana ni ? Mesti tahu kan .. hehehhe , putrajaya yaww ! Salah satu tempat kesukaan wana , sebab tempat dia tenang je , mata pun sejuk je pandang , so memang selalu jugak lah lepak sini kalau pergi selangor , dulu selalu pergi dari melaka sorang lepak ngan kawan - kawan , tapi sekarang dah berduakan , so tak bosan lah ... , okay bila dah sampai sri kembangan mulalah hati ni tetiba nak jumpa bestfrend kan ... dia siap belanja karaoke lagi . Wahhh ! Itu pun salah satu aktiviti kesukaan wana .

Haaa , ni nama dia farah , otak gila - gila , boleh pecah perut bila ketawa , hehehhe ... mana tidaknya wana sampai pening ketawa punya pasal . Heheh ... okay next destinasi "bagan lalang" abang ipar jumpa kawan katanya , follow saja lah  and last destinasi ice cream room dekat nilai , nyummy nyummy , salah satu makanan kegemaran wana , okay tamat lah cerita jalan - jalan , wana sampai pening kekeyangan , ketawa and letih . Heee ... kesian cik heroo wana , layan karenah budak nakal ni . Hehe .. okay lah next time update cerita lagi , bye my beloved followers  , love you all , assalamualaikum :)

New Hairstyle

Assalamualaikum and hello.....
Fuhh ... terasa lama tak mengupdate blog yang tercinta ni , macam mana hari anda ? Bagus... ? Hehee . Okay okay ... nak jerittt ni , nak cerita wana dah potong rambut , bukan halfcut but fullcut tau ... ingat dulu nak ala-ala anzalna , last-last jadi adira pulak , hahaha ... mula-mula rasa macam waooooo !!!! Rambut baru , nampak macam havoc je #perasan!! Hari kedua dan ketiga baru terasa macam "kenapa pendek sangat ni?" , "kenapa nampak macam pengkid je ? " hahaha ! Sekejap ke rasa macam tu , then dah seminggu dah boleh terima rambut pendek siap terasa macam style la pulak , heee ! So ni lah style terbaru wana . #note , fikir banyak kali dulu baru pergi salon okay :) . Bye my beloved followers , salam